Vårt Mål
Trygghet
Att alla barn skall känna trygghet och trivas hos oss är en grundläggande strävan i vår verksamhet. Genom rutiner, erfarenhet och kunskap arbetar vi målriktat för att bygga trygghet och tillit hos barn och vårdnadshavare.
Trygghet i olika dimensioner:
Fysik trygghet
Möjligheten att uppleva trygghet i miljön, lokal och omgivningarna hos oss. Vi genomför trygghetsvandringar och trygghetsinterjuver tillsammans med barnen.
Kännslomässig trygghet
Att uppleva Kännslomässig trygghet hos oss där ens känslor, tankar och uppfattningar blir bekräftade och tas på allvar och möta dessa på ett respektfullt sätt av de som finns i ens närhet.
Social trygghet
Att få känna sig lugna och trygga i de sociala relationer som barnen möter hos oss på förskolan, både i förhållande till vuxna och till andra barn.
Kulturell trygghet
Att känna att ens identitet är accepterad, välkomnad och att olikheter ses som tillgång. Likabehandlingsarbetet ligger till grund där frågor om allas lika värde står i fokus.
Ett systematiskt trygghetsarbete
Ett främjande och förebyggande arbete som ständigt är pågående, trygghetsarbetet bedrivs med fokus på en långsiktig utveckling. Vi använder oss av följande fyra steg: Kartlägga, analysera, genomföra, följa upp
Kunskap
Helhetssyn
Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. I sammarbete med hemmen ska förskolan främja barnens utveckling til aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlämmar.
I vår verksamhet arbetar vi månadsvis med teman som är knutna till läroplansmålen. Alla grupper arbetar mot samma mål, men verksamheten planeras utifrån den egna gruppens/individens förutsättningar, intressen och behov.
Läroplansmålen och barnens kunskapsresa innehåller:
Språk, matematik, naturkunskap, teknik, estetiska utryck
Delaktighet & inflytande, normer & värden samt social & personlig utveckling
Kvalitet
Pedagogisk process som aktivt följs upp och kvalitetssäkrar dem. Varje vårdnadshavare får veckovis uppdatering via TYRA "den kompletta förskoleappen" där man kan följa sitt barns pedagogiska process och utveckling genom text och bild.